Bylinkové kuřecí špalíčky podle Otto Pláška

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg kuřecích stehenních řízků bez kůže
- směs čerstvých bylinek: bazalka, tymián, rozmarýn
- sůl
- mletý pepř
- hladkou mouku
- olivový olej
Kuřecí stehenní maso nařežeme na špalíky. Do hmoždíře dáme natrhané bylinky (poměr dle chuti), olivový olej, sůl a pepř. Vytvoříme kašičku – skoro jako pesto, ale řidší konzistence. Tuto vyrobenou bylinnou směs nalijeme na špalíky kuřecího masa – velmi poctivě vetřeme do masa a dále do chladu nejlépe do druhého dne.
Do pekáče dáme maso, podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme do změknutí. Podáváme s rýží.