Mandlová třešňová bublanina podle Veroniky Poláčkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 5 vajec
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 70 g polohrubé mouky
- 70 g strouhaných mandlí
- třešně
Nejdříve si z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého vešleháme polovinu moučkového cukru. V druhé misce si vyšleháme máslo s druhou polovinou moučkového cukru. K našlehanému máslu vešleháváme postupně žloutky.
Do žloutkové pěny zlehka vmícháme mouku smíchanou s mandlemi a vyšlehaný sníh. Těsto dáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem a hustě poklademe třešněmi. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 18 – 20 minut.