Želatinové řezy s jahodami podle Ivany Bartuškové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 vejce
✔ 180 g cukru krupice
✔ 100 ml vody
✔ 100 ml oleje
✔ 250 g polohrubé mouky
✔ ½ kypřicího prášku
Na dohotovení:
✔ ½ skleničky rybízové
marmelády
✔ ½ balíčku dětských
piškotů
✔ 1 smetanu ke šlehání
✔ 2 – 3 lžíce cukru krupice
✔ 1 měkký tvaroh
✔ 1 bílý jogurt
✔ 1 želatinový ztužovač
zastudena
✔ 20 jahod
Na těsto vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme vodu, olej, mouku s kypřicím práškem do pečivaa nakonec opatrně vmícháme vyšlehaný sníh. Těsto nalijeme na plech s pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby. Vychladlý piškot potřeme rybízovou marmeládou, poklademe piškoty. Dále vyšleháme smetanu, přidáme tvaroh, bílý jogurt, želatinu připravenou podle návodu a nakonec vmícháme pokrájené jahody. Promícháme a rozetřeme do roviny na piškot. Dáme vychladit do lednice nejlépe do druhého dne. Řezy zdobíme jahodami.