Borůvkový dezert podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 4 vejce
- 100 g cukru
- 250 g polohrubé mouky
- ¼ lžičky prášku do pečiva
- 3 lžíce rostlinného oleje
- 3 lžíce sodovky
- tuk a mouku na formu
- Na krém:
- 500 g tvarohu v kostce
- 200 g borůvek
- 1 smetanu ke šlehání
- cukr podle chuti
- 1 balení plátkové želatiny
Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáváme prosetou mouku a ostatní přísady, prošleháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a vložíme do předem vyhřáté trouby.
Pečeme při 180 °C asi 25 minut. Nejprve ušleháme šlehačku, pak ji všleháme do tvarohu s cukrem spolu s borůvkami, nakonec vmícháme želatinu připravenou podle návodu na obalu. Krém namažeme na vychladlý korpus a necháme v ledničce ztuhnout alespoň dvě hodiny.