Jahodový chlebíček s džusem podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 2 hrnky hladké mouky
(špaldové)
✔ 2 lžičky jedlé sody
✔ 1 hrnek třtinového cukru
✔ sůl
✔ 4 lžíce másla
✔ 1 vejce
✔ 1 hrnek pomerančového
džusu
✔ 1 lžíci strouhané
pomerančové kůry
✔ 1 hrnek brusinek
✔ tuk na formu
✔ 10 jahod
Mouku smícháme se sodou, cukrem a solí a zpracujeme v míse se změklým máslem. Vmícháme džus, brusinky a pomerančovou kůru. Těsto zlehka nalijeme do formy srnčího hřbetu a vmáčkneme do těsta celé jahody. Dáme péci na 180 °C na dobu 35 minut dozlatova. Moučník po upečení necháme chladnout na mřížce, posypeme cukrem a vychladlý podáváme.