Křehký koláč a pudinkem a ovocem podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 125 g hladké mouky
✔ 125 g hrubé mouky
✔ 1 lžičku jedlé sody
✔ 70 g moučkového cukru
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 125 g másla
✔ 1 vejce
✔ sůl
✔ brusinkový džem
Na náplň:
✔ 250 ml mléka
✔ ½ sáčku jogurtového
pudinku
✔ ½ sáčku vanilkového
pudinku
✔ 80 g moučkového cukru
✔ 180 ml smetany ke šlehání
✔ 2 vejce
✔ 400 g ovoce
Smícháme mouku, cukr, sůl, sodu, vanilkový cukr, vejce a máslo a vypracujeme si nelepivé těsto. Necháme ho asi půl hodiny odležet. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme pudinkový krém. Vejce rozšleháme ve smetaně a zamícháme ho do teplého pudinku. Těsto rozválíme na plát a přeneseme do vymazané a vysypané koláčové formy. Vytvoříme asi 3 cm vysoký okraj. Potřeme brusinkovým džemem. Vlijeme pudinkovo-smetanový krém a nahoru rozložíme ovoce. Pečeme velmi pomalu při cca 160 °C po dobu cca 45 – 50 minut, podle trouby, ale kontrolujeme ke konci špejlí, zda je koláč dobře upečený.