Krůtí špíz na grilu podle Zdeňka Pohlreicha

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 900 g krůtích prsou
✔ mletý kardamom
✔ mletou skořici
✔ olivový olej
✔ bílý vinný ocet
✔ máslo
✔ sůl
Na salsu:
✔ 1 svazek listové
petržele
✔ 2 rajčata
✔ 1 červenou cibuli
✔ olivový olej
✔ citronovou šťávu
Krůtí maso nakrájíme na větší kousky a naložíme do marinády z olivového oleje, špetky mletého kardamomu a mleté skořice a kapky vinného octa. Necháme asi hodinku marinovat.
Kousky masa napícháme na jehly a dáme grilovat na cca 15 minut.
Mezitím připravíme petrželovou salsu v míse smícháme nasekanou petrželku, na plátky nakrájenou a nakrájená rajčata dužiny.
Zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, promícháme.
Upečené maso stáhneme z jehel, dochutíme solí a zjemníme kouskem másla a solí. Přelijeme salsou.
Nedovedete si představit grilování bez špízů? Máme pro vás tři skvělé recepty>>>