Kuře New York podle Otto Pláška

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 větší kuře
1 hotovou marinádu New York
sůl
1 mrkev
1 cibuli
máslo
6 cherry rajčat
1 červenou kapii
hladkou mouku
Kuře naporcujeme a bohatě potřeme polovinou marinády. Vložíme do pekáčku a přidáme 200 ml vody, nakrájenou mrkev, rajčata a rozpůlenou cibuli. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C cca 90 minut, z toho 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka. Po upečení odstraníme zeleninu a výpek přelijeme do malého hrnce a přivedeme zlehka k varu, nakrájíme kapii na malé kostičky a vložíme do šťávy. Lehce provaříme, přidáme v trošce vody rozmíchanou hladkou mouku pro zahuštění a vložíme i oříšek másla pro zjemnění. Lehce provaříme a podáváme s rýží nebo bramborem.