Řízky na leču podle Boženy Peřinové!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 plátky vepřového masa
sůl
2 cibule
1 lečo ve skleničce
olej
Na zálivku:
150 ml vody
3 lžíce plnotučné hořčice
3 lžíce kečupu
1 lžíci podravky
Na obalení:
strouhanku
3 vejce
Maso naklepeme a osolíme. Obalíme ve strouhance a pak v mírně osoleném, rozšlehaném vejci. Zprudka osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji. Na dno pekáčku nalijeme lečo ze skleničky, poklademe nakrájenou cibulí, nakládáme osmahnuté maso a zalijeme zálivkou. Přikryjeme a dáme péct asi na hodinu a pak ještě odryté dopékáme. Podáváme s různě upravenými bramborami.