Kuře na zelenině a halušky podle Tomáše Miky

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kuře
- 2 cibule
- 1 lžíci sádla
- 100 g slaniny
- 3 rajčata
- 3 papriky
- 1 cuketu
- 1 rajský protlak
- nové koření
- mletou sladkou papriku
- bobkový list
- tymián
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- 4 stroužky česneku
- petrželku
- Na halušky:
- 4 velké brambory
- 2 hrsti hrubé mouky
- 1 – 2 vejce
Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Na velké pánvi rozškvaříme slaninu, vyjmeme ji, přidáme sádlo, opečeme díly kuřete ze všech stran a po vyjmutí dáme do základu nakrájenou cibuli, kterou necháme zezlátnout.
Pak přidáme protlak, mletou papriku, vrátíme kuře, podlijeme a dusíme do poloměkka. Cuketu nakrájíme a opečeme, pak ji přidáme s pokrájenou ostatní zeleninou, slaninou a kořením ke kuřeti. Dusíme 20 minut. Na závěr dochutíme solí, pepřem, cukrem a drceným česnekem.
Brambory si nastrouháme, pak je rozmixujeme, přidáme mouku a vejce, vytvoříme těsto, které přes cedník s velkými oky (haluškovač) zavařujeme v dobře osolené vroucí vodě asi čtyři minuty.