Kuře s klobásovým zelím podle Jany Remkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 4 horní kuřecí stehna
- sůl
- olej
- 2 nožky tenké pikantní klobásy
- směs koření Habibi
Na zelí:
- ½ hlávky mladého zelí
- kmín
- sůl
- 50 g slaniny
- 1 menší cibuli
- hladkou mouku
- cukr
- ocet
Kuřecí maso osolíme a posypeme kořením Habibi nebo jiným pikantním kořením. V pečicí nádobě opečeme dorůžova na kolečka nakrájené klobásky a následně kuřecí maso. Podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova.
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a dáme restovat do hrnce. Když slanina zesklovatí, přidáme na nudličky nakrájené zelí. Promícháme, osolíme, okmínujeme a zalijeme cca 100 ml vody.
Když se voda téměř vyvaří, zahustíme zelí malinkým množstvím hladké mouky a provaříme. Dochutíme cukrem a octem a přidáme upečenou klobásku a 2 lžíce výpeku. Vše promícháme, společně prohřejeme a podáváme s masem a bramborem.