Patizon jako řízek podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 velký patizon v průměru cca 30cm
- 1 zakysanou smetanu
- sůl
- mletý pepř
- kurkumu
- majoránku
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
Na trojobal:
- 3 vejce
- hladkou mouku
- strouhanku
- mletou uzenou papriku
- olej na smažení
Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, nadrcenou majoránkou, česnekem, kapkou olivového oleje a smícháme s kurkumou. V této směsi patizon necháme namočený přes noc. Druhý den ho obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance s uzenou paprikou. Smažíme ve fritovací nádobě nebo na pánvi. Podáváme s bramborovou kaší.