Makové noky s třešňovou omáčkou podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 300 g vařených jemně nastrouhaných brambor
- 300 g polohrubé mouky
- sůl
- 2 lžíce cukru
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 1 tvaroh
- 3 žloutky
- 3 lžíce mletého máku
- Na omáčku:
- vypeckované třešně
- cukr
Na dohotovení:
- strouhanku
- med
- máslo
Zaděláme těsto a lžícemi tvoříme noky, které dáme vařit do vroucí osolené vody. Když vyplavou, necháme ještě chvilku a jsou hotové.
Vypeckované třešně podlijeme trochou vody, přidáme cukr podle chuti, rozmixujeme a propasírujeme. Noky posypeme opraženou strouhankou, do které vmícháme trochu medu a kousek másla. Přelijeme omáčkou.