Dýňové řezy podle Boženy Peřinové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 3 vejce
✔ 180 g cukru krupice
✔ 100 ml oleje
✔ 100 ml vody
✔ 250 g polohrubé
mouky
✔ ½ prášku do pečiva
Na dohotovení:
✔ 1 sklenici zavařené
dýně
✔ cukr dle chuti
✔ 2 vanilkové pudinky
✔ 1 šlehačku v prášku
✔ 200 ml studeného
mléka
Nejdříve vyšleháme žloutky s cukrem, potom přidáme olej, vodu, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 200 °C asi 20 minut. Celý dýňový kompot vlijeme do mísy a ponorným mixérem ho rozmixujeme na kaši, přidáme podle chuti cukr a vanilkové pudinky. Uvaříme pudink, který hned nalijeme na upečený piškot. Pak vyšleháme šlehačku v prášku s mlékem dle návodu. Natřeme na pudink a dáme vychladit.