Dýňový dortík podle Boženy Peřinové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 sklenici zavařené dýně
✔ 2 zakysané smetany
✔ 1 smetanu ke šlehání
✔ 2 lžíce moučkového
cukru
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 1 želatinový ztužovač
za studena
✔ 100 ml vlažné vody
✔ 1 balíček dětských
piškotů
Rychlý koláč s pudinkem a ovocem podle Ivany Černé
Celý článekDýňový kompot přecedíme a necháme okapat, popřípadě některé kousky dýně pokrájíme. Vyšleháme smetanu, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a celé promícháme. Želatinový ztužovač rozmícháme s vlažnou vodou – ručně metličkou šleháme půl minuty. Pak částech přidáváme smetanovou směs. Důkladně promícháme. Nakonec přimícháme dýni. Formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinářskou fólií, na dno naskládáme piškoty, naneseme polovinu směsi, znovu piškoty a pak zbytek směsi. Povrch uhladíme a poklademe piškoty. Dezert uložíme do lednice nejlépe do druhého dne. Pak vyklopíme, nakrájíme a můžeme podávat.