Pikantní pečená dýně s česnekovým dipem podle Hany Svatuškové
Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 máslovou dýni
✔ 3 lžíce olivového oleje
✔ 2 stroužky česneku
✔ sůl
✔ chilli papričky
Na dip:
✔ 1 zakysanou smetanu
✔ česnek dle chuti
✔ pažitku
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na širší proužky. Česnek pokrájíme na jemné plátky a posypeme jimi dýni, kterou vložíme na hlubší plech. Vše osolíme, zakápneme olivovým olejem a posypeme nasekanými chilli papričkami. Pečeme v troubě při 160 °C zhruba 35 minut. Zakysanou smetanu smícháme s nasekaným česnekem a pažitkou a podle chuti osolíme. Dio podáváme k dýni.