Máte chuť na trochu exotiky? Zkuste vietnamské karamelové kuře!

K PŘÍPRAVĚ POTŘEBUJETE: 450 g vykostěných kuřecích horních stehen, 2 lžíce oleje, 3 stroužky česneku, ½ chilli papričky
Na marinádu: 1 lžíci cukru, 1 lžíci rybí omáčky, mletý pepř
Na omáčku: 1 lžíci rybí omáčky, 3 lžíce vody, ½ lžíce cukru, 3 lžičky rýžového octa
Z předepsaných surovin uděláme marinádu, kuře do ní naložíme asi na10 minut. Mezitím v misce smícháme všechny ingredience na karamelovou omáčku a dáme stranou. Na pánvi s rozehřátým olejem orestujeme kuřecí stehna kůží nahoru. Pak otočíme a opečeme dozlatova. Vyjmeme, do pánve nalijeme zbytek oleje a přidáme česnek. Kdy se rozvoní, vrátíme maso a vše zalijeme karamelovou omáčkou. Snížíme plamen a necháme probublávat, dokud se omáčka nezredukuje a kuře nezměkne. Průběžně stehna otáčíme, aby se nepřipekla. Nakonec přidáme nakrájenou papričku a vaříme další minutu. Ihned podáváme s dušenou rýží.
Další recepty na Vás čekají v tištěném Aha pro ženy!