VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal tentokrát vykouzlil pečeni na mrkvi trochu jinak!

Kdo by neznal ze školní jídelny dušenou mrkev. V mnohých tato vzpomínka zanechala doživotní odpor k tepelně zpracované mrkvi. Jenže když se udělá něco nově, zajímavě a hlavně dobře, je to jiná. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Michala, možná svůj postoj k masu s mrkví opravíte.
POTŘEBUJETE:
1 cibuli
3 mrkve
500 g vepřové pečeně
½ citronu
tymián
cukr
200 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
olej
Postup:
1. Vepřové maso nakrájíme na proužky. Vložíme na olej do hlubší pánve.
2. Přidáme otrhané lístky tymiánu, osolíme a opepříme.
3. Dále restujeme a přidáme nakrájenou cibuli.
4. Očištěnou mrkev nakrájíme na proužky a přidáme k masu.
5. Zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat.
6. Zalijeme vínem a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme citronovou šťávou.
Cena za porci 31 Kč
Celý postup najdete vyfocený v tištěném Aha pro ženy!