KARI KOŘENÍ JE OBLÍBENÉ NEJEN V INDII: Pochutnejte si na indickém kari s květákem!

POTŘEBUJETE: 1 květák, 200 g cibule, 300 g rajčat, 1 ½ římského kmínu, 1 lžičku drcených hořčičných semínek, 1 lžičku chilli koření, ¼ kurkumy, 1 ½ lžičky fenyklových semínek, 1 lžíci směsi koření chaat masala, 1 lžíci rajského protlaku, 150 g zeleného hrášku, 100 g másla, sůl, 1 svazek koriandru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli lehce dohněda. Přidáme nadrobno nakrájená rajčata a dále restujeme 5 až 10 minut. Přidáme všechno koření a důkladně promícháme. Zalijeme rajským protlakem a po chvíli i nadrobno pokrájený květák. Podlijeme vodou a vaříme. Když je květák poloměkký, přidáme hrášek. Když je vše měkké, podle potřeby dochutíme a posypeme nasekaným koriandrem.
Další recepty na Vás čekají v tištěném Aha! pro ženy!