Dýňová polévka podle Anety Bartuškové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g dužiny z dýně
Hokkaidó
✔ 4 mrkve
✔ 2 lžíce oleje
✔ 2 lžíce másla
✔ 1 l vody
✔ 1 zeleninový bujon
✔ 1 menší cibuli
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ ¼ lžičky mletého
zázvoru
✔ 3 stroužky česneku
✔ 100 ml smetany
na vaření
Z dýně vydlabeme měkký prostředek, oloupeme a dužinu nakrájíme kostičky. Do hrnce dáme máslo a přihodíme nakrájenou cibuli. Chvilku restujeme, pak přidáme dýni a nahrubo nastrouhanou mrkev. Restujeme asi 2 minuty, pak zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu, zázvor a podle chuti sůl a pepř. Vaříme asi 20 minut. Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Ochutnáme a popřípadě dosolíme. Přilijeme smetanu. Na talíři podáváme s chlebovými krutonky.