Kuřecí stehna s klobásou podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 větší kuřecí stehna
- 1 balíček kysaného zelí
- 1 pikantní budapešťskou klobásu
- 100 g anglické slaniny
- 300 g brambor
- mletou uzenou papriku
- sůl
- kmín
- 150 ml piva
Do pekáčku poklademe na dno špalíčky pokrájené slaniny, na kterou vložíme kostky omytých brambor, vše osolíme a okmínujeme.
Na brambory nandáme kysané zelí i s částí nálevu. Na zelí dáme na kousky pokrájenou budapešťskou klobásu a navrch vložíme kuchyňsky upravená kuřecí stehna, posypaná uzenou červenou paprikou, solí a kmínem.
Pekáček zakryjeme alobalem nebo druhým pekáčkem a pečeme cca 60 minut, dokud není vše měkké. Pak odejmeme alobal a dál vše dopékáme bez přiklopení do zlatavé kůrčičky. Při pečení podléváme trochou pivem.