Cheesecake s jahodami podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 150 g sušenek
✔ rum nebo malibu
✔ 60 g změklého másla
Na krém:
✔ 260 g bílé čokolády
✔ 220 g jahod
✔ 300 g mascarpone
Na kokosovou vrstvu:
✔ 1 želatinový ztužovač
na nepečený dort
✔ 2 lžíce kokosového
mléka
✔ cukr
✔ 1 měkký tvaroh
✔ 1 zakysanou smetanu
Sušenky nadrtíme, přidáme kapku rumu nebo malibu a máslo, zpracujeme a uděláme směs, kterou mokrou rukou upěchujeme na dno dortové formy a dáme na hodinku do chladu. Jahody očistíme, pokrájíme a nakrájíme na menší kousky (pár jahod si necháme na ozdobu). Ve vodní lázni rozpustíme bílou čokoládu. Ve šlehači ušleháme mascarpone, vmícháme vlažnou čokoládu a jahody. Krém nalijeme na sušenkový korpus. Dáme do chladu. Uděláme druhou vrstvu. Želatinový ztužovač připravíme dle návodu, vmícháme do tvarohu s cukrem a přidáme kokosové mléko. Směs nalijeme na první vrstvu a dáme do chladu přes noc. Celý povrch pak zdobíme jahodami a meduňkou.