Farmářský burger podle Jany Remkové!

Farmářský burger! (Foto: ara)
20. ledna 2017 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 300 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
- sůl
- mletý pepř
- směs koření Farmářský burger
- 1 lžíce zakysané smetany
- 6 plátků anglické slaniny
Na náplň:
- 100 g strouhané goudy
- 50 g šunky
- 2 kyselé okurky
Maso promícháme s kořením a zakysanou smetanou a vytvoříme 2 stejné koule. Na trochu navlhčeném prkýnku do nich vtlačíme plechovkou piva důlek, aby nám vznikl jakýsi košíček. Ten dokola obtočíme slaninou, vyjmeme plechovku a vzniklé misky naplníme nakrájenou šunkou a nakrájenými okurkami. Posypeme strouhaným sýrem a pečeme horkým vzduchem při 220 °C asi 25 minut.