Kuře na česneku a rozmarýnu s květákovou rýží podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kuře
- 4 stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- mletou uzenou papriku
- máslo
- 1 snítku rozmarýnu
Na přílohu:
- ½ malého květáku
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 200 ml vývaru
- olej
Kuře osolíme a pomažeme důkladně marinádou, kterou připravíme tak, že rozehřejeme máslo, smícháme s uzenou paprikou, česnekem, pepřem, solí a nasekaným rozmarýnem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme doměkka.
Během pečení kuře několikrát potřeme marinádou. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nastrouhaný syrový květák, osolíme a opepříme, přidáme česnek a restujeme, podle potřeby podlijeme vývarem. Květák musí být tak akorát na skus.