Celozrnný koláč s višněmi podle Jany Remkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 hrnek celozrnné mouky
- ½ hrnku fruktopuru
- 1 prášek do pečiva sůl
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 2 žloutky
- 2 lžíce rozpuštěného tuku Stella
- 250 g višní
Na drobenku:
- 50 g hrubé mouky
- 50 g tuku Stella
- 60 g fruktopuru
Mouku, fruktopur a prášek do pečiva nasypeme do mísy a vše promícháme. Přidáme žloutky, sůl, rozpuštěný tuk a rostlinné mléko. Vše společně promícháme a nalijeme do tukem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáčku.
Těsto poklademe višněmi a posypeme drobenkou, kterou uděláme z tuku, hrubé mouky a fruktopuru. Pečeme při 180 °C cca 45 minut.