Aspik se závitky a vejci podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 větší plátky šunky
✔ 4 lžíce nakládané zeleniny
✔ 2 velké okurky
✔ domácí bramborový salát
✔ 4 vejce
✔ 2 balíčky plátkové želatiny
✔ 100 g salámu Vysočina
✔ ½ větší papriky
✔ 2 rajčata
✔ sůl
✔ cukr
✔ mletý pepř
✔ ocet
Mezitím si připravíme závitky – do šunky zabalíme trochu bramborového salátu, zavineme, vychladlá vejce, papriky a rajčata nakrájíme na kousky. Na želatinu dáme závitky, poklademe paprikou, rajčaty a vejci, boky vyložíme vysočinou. Zlehka každou vrstvu vždy osolíme a opepříme.
Zalijeme zase vrstvou rosolu a opět vrstvíme, až je forma plná. Necháme do druhého dne ztuhnout v chladu. Těsně před podáním vložíme na chvilku do teplé vody.