Zeleninový aspik podle Pavlíny Kotrbové!
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 sáček želatiny na salámovou tlačenku
- 1 cibuli
- 250 g salámu junior
- ½ sáčku mražené zeleniny (mrkev, hrášek, kukuřice)
- 1 hrst mražených zelených fazolek
- 2 sterilované okurky
- ½ sterilované kapie
Mraženou zeleninu i s fazolkami uvaříme doměkka. Nakrájíme cibuli, sterilované okurky i papriku nadrobno, pokrájíme salám na kostičky. Vše smícháme dohromady. Želatinu připravíme podle návodu. Téměř zchladlou ji vlijeme do připravené směsi. Formu vyložíme mikrotenem a směs do ní nalijeme. Necháme v lednici ztuhnout. Poté vyklopíme.