Kuře na česneku s nádivkou podle Romany Rubášové

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 kuře
sůl
100 g másla
4 stroužky česneku
mletou uzenou papriku
sušenou šalvěj
Na nádivku:
3 rohlíky
mléko
1 plátek rozehřátého másla
mletý pepř
muškátový oříšek
3 vejce
150 g kuřecích jater nebo anglické slaniny
1 menší cibuli
olej
Máslo rozehřejeme, smícháme se šalvějí, paprikou a prolisovaným česnekem. Touto směsí dobře potřeme osolené kuře, které dáme na pekáč, trochu podlijeme a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka a dozlatova. Během pečení potíráme. Na oleji orestujeme cibuli, přidáme nakrájená játra nebo slaninu. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout., Přidáme žloutky, sůl, mletý pepř, strouhaný muškátový oříšek, rozehřáté máslo a orestovaná játra nebo slaninu. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a naplníme malé zapékací mističky, které vymažeme máslem. Dáme zapéct a podáváme ke kuřeti.