Kuřecí kousky na rozmarýnu podle Ivany Černé

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 kuřecí paličky
6 křídel
mořskou sůl
mletý pepř
1 citron
1 palici uzeného česneku
čerstvý rozmarýn
olej
Kuřecí paličky a křídla potřeme solí a pepřem a dáme do chladu na cca 2 hodiny. Citron dobře omyjeme a uděláme do něj cca 10 otvůrků, kam vložíme snítky čerstvého rozmarýnu. Okolo kuřecího masa poklademe stroužky uzeného česneku. Kuřecí paličky a křídla vyjmeme z lednice, potřeme olejem a vložíme do pekáčku s citronem. Podlijeme vodou, dál při pečení podléváme výpekem. Na závěr pečení odstraníme z pekáčku citron, rozmarýn a česnek. Podáváme s bramborem nebo se sýrovou bramborovou kaší.