Jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle Tomáše Miky

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 10 jahod
✔ 250 g plnotučného
tvarohu
✔ 100 g hrubé mouky
✔ 1 vejce
✔ 1 lžíci cukru
✔ sůl
✔ citronovou kůru
✔ 1 vanilkový cukr
✔ cukr dle potřeby
✔ 2 hrsti strouhanky
✔ 1 hrst ořechů
✔ 1 skořicový cukr
✔ 200 g zakysané smetany
✔ 50 g másla
Tvaroh smícháme s moukou, vejcem, solí, cukrem, uhněteme těsto, z něhož vyválíme váleček, který rozdělíme na 8 dílů. V dlani vytvoříme placičku, do níž zabalíme jahody prosypané cukrem. Zavařujeme v osolené vodě asi osm minut. Zakysanou smetanu smícháme s částí cukru, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Na pánev dáme máslo, strouhanku, ořechy, skořicový cukr a opečeme dozlatova. Jahody podáváme se smetanou, ořechovou strouhankou a přelité máslem.