Domácí chléb podle Ivany Bartuškové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
150 g žitné tmavé chlebové mouky
380 g hladké mouky
½ lžičky cukru
1 lžíci soli
1 lžíci octa
2 lžičky drceného kmínu
380 ml vlažné vody
2 lžičky sušeného droždí
1 hrst slunečnicových semínek
Všechny ingredience dáme do mísy a uhněteme vařečkou těsto, které necháme na teplém místě kynout klidně i 4 hodiny. Pak těsto přendáme na připravený pekáček vyložený pečicím papírem, trochu rukou vytvarujeme do bochníku. Necháme asi půl hodiny ještě kynout. Potom přikryjeme a v předehřáté troubě budeme péct 30minut, poté pečeme odkryté 20 – 25 minut.