Utopenci s kysaným zelím podle Boženy Peřinové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g kysaného zelí
✔ 3 lžičky mleté pálivé
papriky
✔ 14 špekáčků
✔ 3 cibule
✔ 2 stroužky česneku
✔ 1 sklenici feferonek
Na nálev:
✔ 3 lžičky cukru
✔ 1 lžičku soli
✔ 350 ml vody
✔ 300 ml octa
✔ 10 kuliček černého
pepře
✔ 7 kuliček nového koření
✔ 4 bobkové listy
Zbylou zeleninu promícháme se zelím, část dáme na dno připravené nádoby, navrch poklademe několik špekáčků a jednotlivé vrstvy střídáme. Nakonec utopence přelijeme teplým nálevem, uzavřeme a necháme 7 dní na tmavém místě uležet.