Jahodový krupicák podle Květy Kroupové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 balíčky máslových sušenek
- 3 – 4 lžíce másla
- 1 l mléka
- 5 lžic dětské krupičky
- 4 lžíce vanilkového pudinku
- 1 hrnek cukru písek
- 1 lžíci másla
- 2 sáčky dortové želatiny
- jahody (nebo jiné ovoce)
Sušenky rozemeleme a smícháme se změklým máslem. Do dortové formy nasypeme nadrcenou směs a na dně pevně upěchujeme (jako na cheesecake). V litru mléka rozmícháme cukr, krupičku a pudink.
Dáme na plotýnku a za stálého míchání svaříme na hustou kaši. Nakonec vmícháme lžíci másla. Promíchanou směs nalijeme do dortové formy a uhladíme.
Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) vychladnout. Na vychlazený dort nandáme sezónní ovoce a přelijeme dortovou želatinou, kterou si připravíme podle návodu.