Šneci s pudinkem podle Ivany Bartuškové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 3 ½ hrnku hladké
mouky
✔ 1 hrnek vlažného mléka
✔ 2 žloutky
✔ 3 lžíce moučkového
cukru
✔ sůl
✔ 1 vanilkový cukr
✔ 1 kostku droždí
✔ 60 g másla
Na náplň:
✔ 1 vanilkový pudink
✔ 2 hrsti hrozinek
✔ 450 ml mléka
✔ 3 lžíce cukru
Mouku vysypeme do misky, uděláme do ní důlek a do něj vylijeme vlažné mléko. Okolo důlku vysypeme žloutky a cukr, rozpuštěné máslo a rozdrobené droždí se špetkou soli dáme do důlku a necháme 5 minut odpočinout. Směs vyhněteme a necháme hodinu odpočinout. Mezitím, když těsto kyne, připravíme náplň. V hrnci zahřejeme mléko a uvaříme s pudinkem, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem a hrozinkami. Vykynuté těsto rozválíme na centimetrový plát a potřeme náplní. Těsto srolujeme do rolády a nakrájíme na dvoucentimetrové špalíčky a potřeme mlékem se zbylými bílky. Šneky pečeme při teplotě 180 °C dozlatova.