Jahodové gazpacho podle Evy Gálové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g jahod
✔ 3 mátové lístky
✔ 2 lžičky vanilkového
extraktu
✔ 4 lžíce medu
✔ 100 ml pomerančové
šťávy
✔ 1 lžičku citronové šťávy
✔ 1 lžičku limetové šťávy
Asi 400 gramů jahod dáme do hrnce, lehce podlijeme vodou a přidáme vanilkový extrakt a mátu. Přivedeme k varu, vypneme a necháme vychladnout. Směs rozmixujeme s medem a citrusovými šťávami dohladka. Pak přidáme skoro všechny zbylé jahody, které nahrubo posekáme. Rozdělíme na talíře a zdobíme celými jahodami a mátou.