Vepřová kýta s hříbkovou omáčkou podle Romany Rubášové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
2 plátky vepřové kýty
sůl
mletý pepř
sádlo
1 cibuli
2 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
masový vývar podle potřeby
1 smetanu ke šlehání
1 hrst sušených hříbků
1 lžíci hladké mouky
máslo
citronovou šťávu
Sádlo dáme do kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a česnek, po chvíli vložíme naklepané, osolené a opepřené maso, rozmarýn a opečeme z obou stran, pak podlijeme vývarem podle potřeby a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotové maso vyjmeme, do výpeku přidáme předem namočené a odkapané hříbky, podle potřeby ještě přidáme vývar a povaříme. Pak zalijeme smetanou, ve které jsme dobře rozmíchali hladkou mouku, provaříme a omáčku dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou, nakonec vložíme plátek másla. Podáváme s rýží.