Hovězí krk na houbách podle Tomáše Miky

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
600 g hovězího krku
3 cibule
2 lžíce sádla
1 hrst sušených hub
300 g čerstvých hub
3 stroužky česneku
sůl
mletý pepř
kmín
silný hovězí vývar
hladkou mouku
Maso si pokrájíme na větší kostky, cibuli na drobno. Rozpálíme si v tlustostěnném hrnci sádlo, přidáme cibuli, kterou opékáme dotmava, pak vložíme maso, které jsme si osolili a opepřili, nasekaný česnek, podlijeme trochu vývarem, vydusíme »do tuku«, pak znovu podlijeme a dusíme dvacet minut. Poté sušené houby, jež jsme si namočili (použijeme i výluh), podrcený kmín a dusíme skoro do měkka. Když je maso měkké, dáme k němu houby čerstvé a provaříme ještě dvacet minut. Na závěr zaprášíme trochou hladké mouky. Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.