Plněné smažené žampiony podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
400 g malých bílých žampionů
150 g uzené slaniny
1 lžíci hořčice
3 vejce
150 ml světlého piva
hladkou mouku
kurkumu nebo kari koření
nať z jarní cibulky
jemnou italskou kukuřičnou strouhanku
olej
Na dip:
1 zakysanou smetanu
nať z jarní cibulky
2 lžičky pikantní hořčice
kapary
1 jarní cibulku
Vejce, hořčici, kapku oleje, pivo smícháme do směsi. Hladkou mouku ochutíme špetkou kurkumy nebo kari kořením. Nožičky od žampionů odstraníme, klobouky hub očistíme, omyjeme a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou. Pak do nich vtlačíme nakrájenou uzenou slaninu a vše obalíme ve vaječné směsi, dál obalujeme postupně v hladké mouce s kurkumou a nakonec obalíme v kukuřičné strouhance. Smažíme ve fritovacím hrnci nebo v oleji v hluboké pánvi nebo na plechu s pečicím papírem. Podáváme s dipem, který připravíme smícháním uvedených surovin. Jako příloha se hodí různě upravené brambory.