Asijský karbanátek podle Otto Pláška

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g mletého vepřového masa
- 2 svazky čerstvého koriandru
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 střední bílou cibuli
- 100 g uzeného bůčku
- 1 lžíci rybí omáčky
- 1 lžíci kokosového krému
- olej
- sůl
- mletý pepř
Směs rozdělíme na čtyři stejné díly a vytvoříme pevné kuličky, které následně stlačíme a vytvoříme úhledné karbanátky. Necháme chvilku odležet a mezitím si z uzeného bůčku nakrájíme nudličky, které na rozpálené pánvi opečeme společně s na kolečka nakrájenou cibulí.
Jakmile je hotovo, vyjmeme opečený bůček s cibulí. Do pánve přidáme dle potřeby olej, a opečeme karbanátky. Podáváme posypané směsí uzeného bůčku a cibule. Podáváme s chlebem nebo asijskými nudlemi a chilli omáčkou.