Hovězí na houbách s haluškami podle Tomáše Miky

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
4 plátky hovězího roštěnce
2 větší cibule
1 hrst sušených hub
sádlo
sůl
mletý pepř
kmín
plnotučnou hořčici
hovězí vývar
Na halušky:
600 g brambor
250 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme z obou stran na sádle. Vyjmeme je a do výpeku dáme na drobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zhnědnout. Vrátíme do základu roštěnky, podlijeme vývarem, přidáme ještě lžíci hořčice, kmín a dusíme. Po dvaceti minutách k roštěnkám přidáme namočené houby i s výluhem. Vaříme za občasného míchání, dokud není maso měkké. Nezahušťujeme! Na halušky oloupeme brambory, najemno je nastrouháme a rozmixujeme ponorným kutrem. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme v hladké těsto. Ve vroucí vodě zavařujeme přes hrubé síto halušky asi tři minuty, dokud nevyplavou.