Hovězí guláš s dýní podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g hovězí kližky
✔ 800 g cibule
✔ sádlo
✔ 200 ml červeného vína
✔ majoránku
✔ 3 stroužky česneku
✔ 2 lžíce rajské šťávy
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ ¼ menší dýně
✔ chléb na zahuštění
✔ masový vývar
Základ guláše podlijeme vývarem a asi polovinou vína. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme víno. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku čerstvé majoránky. Guláš povaříme do zhoustnutí. Nakonec do něj přidáme rozmačkaný česnek a podle chuti případně dosolíme.