Koláč s rebarborou a borůvkami podle Veroniky Poláčkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 500 ml kefíru
- 4 vejce
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek moučkového cukru
- ½ prášku do pečiva
- 1 lžičku sody
- ¼ hrnku oleje
- 300 g rebarbory
- 300 g jablek
- 150 g borůvek
Na posypku:
- 70 g rozpuštěného másla
- 80 g krystalového cukru
- 70 g polohrubé mouky
- 3 lžíce strouhaných mandlí
- 1 ½ lžičky mleté skořice
- 2 lžičky pravého vanilkového cukru
Do mísy dáme celá vejce, moučkový cukr, vyšleháme a potom zašleháme olej. Mouku smícháme s práškem do pečiva a sodou. Do vyšlehaných vajec střídavě vmícháváme mouku a kefír. Hladké těsto nalijeme na hlubší plech vyložený pečicím papírem.
Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky o velikosti 1x1 cm. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrájíme jádřince a nakrájíme také na kostičky o velikosti cca 1x1 cm. Nakrájené ovoce dáme do misky, přidáme borůvky a zlehka rukou promícháme.
Ovocnou směs poklademe na připravené těsto na plechu. Ovoce posypeme posypkou, kterou připravíme z uvedených surovin. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme 35 – 40 minut.
Smetanové brambory na grilu podle Veroniky Poláčkové
Celý článek