Bulgur s hlívou podle Jany Remkové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
½ hrnku bulguru
100 – 150 g hlívy ústřičné
1 kostku houbového bujonu
2 lžíce sójové smetany
sójovou omáčku
sůl
mletý pepř
olej
½ cibule
Bulgur dáme vařit s hrnkem vody a půlkou kostky houbového bujonu, vaříme cca 15 minut. Na řepkovém oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme na nudličky nakrájenou hlívu, malinko osolíme, opepříme, přidáme půl kostičky bujonu, zalijeme cca 100 ml vody a dusíme zhruba 10 minut. Po 15 minutách bulgur odstavíme ze zdroje tepla, pokud je v něm ještě voda, dáme ho do síta a scedíme ho. Scezený přidáme do podušené hlívy a směs promícháme, můžeme pokapat sójovou omáčkou. Přidáme sójovou smetanu, jídlo už jen společně prohřejeme a podáváme.