Hrášek s mátovou chutí podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g zmraženého hrášku
- 1 citron
- 4 lístky čerstvé máty
- 50 g čedaru
- 1 stroužek česneku
- sůl
- mletý pepř
- 1 lžíci olivového oleje
Hrášek s mátou dáme do kastrůlku, zalijeme asi 100 ml vody a vaříme doměkka cca 5 minut. Slijeme a dáme do misky. Přidáme sůl a česnek, ponorným mixerem asi třetinu podrtíme. Do této směsi přidáme olivový olej, nastrouhaný čedar a zakápneme citronem. Promícháme s dalším nerozmixovaným hráškem. Pokud je směs příliš hustá, přidáme olivový olej. Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem. Podáváme s opečenou uzeninou.