Vepřové ražniči v pivní marinádě podle Ivany Černé

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 450 g vepřové plece bez
kosti
✔ 350 g farmářské
česnekové klobásy
✔ 2 velké cibule
✔ 1 velkou červenou
papriku
✔ 100 g slaniny
Na marinádu:
✔ 100 ml světlého piva
✔ 100 ml oleje
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ nadrcený koriandr
✔ kurkumu
✔ nadrcený libeček
✔ mletou sladkou papriku
✔ mletou uzenou papriku
✔ 2 stroužky česneku
Bylinky, prolisovaný česnek a koření (poměry upravíme dle chuti) smícháme s olejem a Maso, klobásu a slaninu pokrájíme papriku a cibuli na plátky. Vše marinádou a dáme na tři hodiny do chladu. Pak střídavě napichujeme maso, uzeninu, slaninu, papriky a cibuli na předem namočené špejle nebo na jehly. Grilujeme doměkka a dozlatova. Podáváme s hranolky a se salátem.