Kuřecí špíz do trouby podle Josefa Bartuška

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 kg kuřecích prsou
- sůl
- 6 – 8 lžiček dijonské hořčice
- 1 kapii
- 8 plátků anglické slaniny
- 2 klobásky
- 3 – 4 cibule
- 150 ml oleje
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky grilovacího koření
- 1 lžíci solamylu
Prsa umyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme z obou stran. Z jedné strany potřeme hořčicí, na každý plátek položíme slabý plátek slaniny a srolujeme. Nakrájíme na menší špalíčky. Klobásku nakrájíme na plátky, papriku na kousky, cibuli na čtvrtky a odloupneme plátky.
Střídavě napichujeme na špejle, pokládáme na plech s pečicím papírem. V misce rozmícháme olej, prolisovaný česnek, papriku, solamyl a špízy potřeme. Necháme chvíli marinovat. Pečeme v troubě asi 45 – 50 minut a během pečení potíráme. Jako příloha je vhodná bramborová kaše.