Kuřecí paličky na bylinkách podle Marie Rottrové!

V kuchyni se neztratí ani Marie Rottrová (75), která pravidelně vyvařuje pro celou rodinu. Nejraději se dodnes drží své oblíbené kuchařky. „Mám doma krásnou starou kuchařku Marie Sandtnerové z první republiky, podle které jsem se učila vařit,“ prozradila s tím, že se nebrání ani dalším receptům, které čerpá třeba z pořadů o vaření.
POTŘEBUJETE:
10 kuřecích paliček
1 kg rajčat
sůl
mletý pepř
250 ml bílého vína
černé olivy
tymián
rozmarýn
4 stroužky česneku
olej
Kuřecí paličky osolíme, opepříme a dáme na pánev s olivovým olejem, kde je začneme opékat. Přidáme nasekané bylinky a rozpůlené stroužky česneku. Rajčata spaříme, zchladíme, oloupeme a pokrájíme. Když je maso opečené, česnek vyjmeme, aby nezhořkl, a zalijeme paličky bílým vínem. Když se zredukuje víno, přidáme rozpůlené olivy a nakrájená rajčata. Přikryjeme poklicí a necháme dusit doměkka.
Více receptů najdete ZDE!