Vepřová plec v rajské omáčce podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 600 g vepřové plece
- 2 cibule
- 100 g kořenové zeleniny
- 50 g sádla
- 100 g rajského protlaku
- 500 ml pyré z rajčat
- vývar dle potřeby (hovězí, vepřový)
- 1 hřebíček
- celou skořici
- 3 bobkové listy
- 5 zrnek nového koření
- 10 zrnek pepře
- sůl
- mletý pepř
- cukr
- perník na strouhání
Do pytlíčku si dáme divoké koření, skořici a hřebíček, přidáme ho do hrnce, zalijeme vývarem a pyré z rajčat, pak vrátíme maso a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, nakrájíme na porce a omáčku rozmixujeme, propasírujeme a pak dochutíme cukrem, případně zahustíme perníkem. Podáváme s domácím houskovým petrželkovým knedlíkem.