Rychlá hrníčková bábovka podle Anety Bartuškové!

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- ¾ hrnku oleje
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce kakaa
- trochu sádla
- hrubou mouku na vysypání
Nejdříve zapneme troubu na 200 °C. Bábovkovou formu vymažeme rozehřátým sádlem a vysypeme hrubou moukou. Na těsto vyšleháme vejce s cukrem, přidáme olej, mouku s práškem do pečiva a vlažné mléko. Trochu těsta odlijeme a obarvíme kakaem. Potom vlijeme trochu světlého těsta, tmavé a zbytek světlého těsta. Promícháme vidličkou, aby se udělala pěkná mozaika. Dáme péct do vyhřáté trouby na 35 – 40 minut. Zkusíme špejlí,zda se těsto nelepí. Posypeme moučkovým cukrem.