Kynuté knedlíky s ovocem podle Ivany Bartuškové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
350 g hrubé mouky
1 sáček sušeného droždí
250 ml vlažného mléka
3 lžičky moučkového cukru
2 lžíce oleje
2 žloutky
2 špetky soli
sezonní ovoce
Na posypání:
moučkový cukr
strouhaný tvrdý tvaroh
½ kostky másla
Do poloviny mléka nasypeme droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek. Do odvážené mouky zamícháme sůl, uděláme dolíček, do kterého vlijeme nakynuté droždí, žloutky, olej a trochu mléka. Zpracujeme těsto. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Potom těsto dáme na vál, vyválíme váleček, nožem odkrojíme těsto, roztáhneme rukama a naplníme ovocem, zabalíme. Necháme ještě asi 15 minut kynout. Vaříme v osolené vodě s lžící oleje asi 10 minut. Po vyndání hned propíchneme vidličkou. Na talíři posypeme moučkovým cukrem, posypeme tvarohem a polijeme rozpuštěným máslem.